Voor de twaalfde en de veertiende plaats krijg je in de Formule 1 geen punten, maar bij Renault zijn ze er toch blij mee. “Een beetje extra geluk en we staan in de top tien.”

Voor debutant Jolyon Palmer is de twaalfde plaats een mooie opsteker, want hij heeft het de laatste paar maanden knap lastig gehad. Na zijn elfde plek in de seizoensopener wist de Brit niet meer in de buurt van de top tien te komen. “De auto was best goed vandaag, beter dan in de vorige race”, stelt Palmer. “Zelf vind ik ook dat ik goed gereden heb. Jammer alleen dat de safetycar op een voor ons ongunstig moment kwam. Als ik op dat moment toe was geweest aan een setje zachte banden, dan had ik zonder extra pitstop naar de finish kunnen rijden. Maar met wat extra geluk kunnen we misschien binnenkort in de punten eindigen.”

Ook Kevin Magnussen is redelijk tevreden over het verloop van de Grand Prix van Oostenrijk, al kreeg de Deen wel een straf van vijf seconden opgelegd omdat hij te vaak van zijn lijn week in een poging Carlos Sainz achter zich te houden. “Die straf was wel terecht”, geeft Magnussen toe. “Ik veranderde meer dan een keer van lijn en dat mag niet. Ik wist niet aan welke kant Sainz probeerde me te passeren en maakte een inschattingsfout. Maar de auto was oké en we hebben allebei de finish gehaald, en dat is ook een goed teken.”

Teambaas Frederic Vasseur vind achteraf dat hij zijn coureurs tijdens de neutralisatie, die volgde op de crash van Sebastian Vettel in de 25ste ronde, misschien toch banden had moeten laten wisselen. “We waren in de elfde en twaalfde ronde gestopt en het leek me te vroeg om meteen weer te wisselen, maar nu merkten Kevin en Jolyon bij de herstart wel dat ze op gebruikte banden minder goed konden meekomen. Dat heeft ons terrein gekost.”