*

Ricciardo denkt dat Mercedes eigenlijk ijzersterk is in Montréal

Daan de Geus

Daan de Geus

9 juni 2018 16:23

Ricciardo denkt dat Mercedes eigenlijk ijzersterk is in Montréal
Sutton Images

Red Bulls Daniel Ricciardo zag zijn teamgenoot Max Verstappen beide vrijdagtrainingen als snelste afsluiten, maar Ricciardo denkt toch dat Mercedes wel eens de dienst kan uitmaken in Montréal.

“Ijzersterk”, noemt hij Mercedes’ tempo op de hardere banden, met de Mercedes-coureurs die de zachtste compound – de hypersofts – vrijdag helemaal niet gebruikten. In de tweede training was Hamilton vierde, op 0.579 seconde van Verstappen, maar hij reed zijn snelste tijd op de supersofts, de hardste banden die Pirelli mee heeft genomen naar Canada.

“Mercedes zag er heel snel uit op de hardere banden”, verwijst Ricciardo naar het team dat het doorgaans sowieso beter doet op harde(re) banden. “Ik denk dat wij nog een stap kunnen zetten, maar het wordt wel moeilijk Mercedes hier te verslaan”, verwacht Ricciardo, terwijl Mercedes-coureur Valtteri Bottas denkt dat het Duits-Engelse team zeker ‘vooraan, of in elk geval van de buurt van de kop’ zal meedoen.

“Ondanks dat je het wellicht niet terugziet aan de tijdenlijst, was het een goede dag voor ons”, verklaart Bottas. “Red Bull en Ferrari hebben al hypersofts gebruikt, maar wij nog niet. We moeten natuurlijk maar zien hoe het daar op gaat, maar hopelijk krijgen we die hier goed aan de praat.”