*

Ricciardo euforisch: ‘Oh! Ik zit me hier echt nog in te houden hoor!’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

27 oktober 2018 21:49

Ricciardo euforisch: ‘Oh! Ik zit me hier echt nog in te houden hoor!’

De kwalificatie was bloedstollend. Red Bull maakte de favorietenrol waar  met een poleposition voor Daniel Ricciardo en een tweede plek voor Max Verstappen. Het is de derde pole voor de Australiër. Hamilton neemt plaats achter de Red Bulls.

“Ik wist dat het erin zat, ergens”, begint polesitter Daniel Ricciardo in gesprek met interviewer David Coulthard. “We hadden niet de beste runs tijdens de vrije trainingen. Ik wist dat het cruciaal was om alles goed samen te laten komen, maar ik wist dat de snelheid ergens in de auto zat. We hebben dat het hele weekend al laten zien.”

“Je bent nu niet alleen een Monte Carlo-specialist meer”, zegt Coulthard, iets wat Ricciardo ook erkent: “Dat maakt het ook bijzonder, want Monaco was de enige plek waar ik het had gedaan. Ik wist dat het close was. Ook bedankt naar het team, het is een één-twee, dat is cool.”

Tijdens de persconferentie kort daarna heeft de ‘Aussie’ zichtbaar moeite stil te zitten. “Oh! Ik zit me hier echt nog in te houden, hoor! Ik moet namelijk wat energie overhouden voor zondag! Ik weet dat Max issues had, daar had hij het vrijdag al over in de briefing. Wat mij betreft: mijn eerste sectortijd in mijn laatste ronde was eigenlijk niet zo best, maar daarna kwam het dus nog goed. Helemaal goed! En voor het team is een één-twee natuurlijk super.”

Verstappen is duidelijk teleurgesteld
Max Verstappen was zichtbaar teleurgesteld met zijn tweede plek. Hij topte alle vrije trainingen en was favoriet voor de pole. “Het was gewoon niet goed”, windt de Nederlander er geen doekjes om. “De motor werkte niet naar behoren. We hebben geprobeerd er het beste van te maken, ik dacht dat het genoeg zou zijn. We zien het morgen wel”. Op de vraag van Coulthard wat Verstappen voor morgen verwacht, antwoordt de Nederlander: “Ik weet het niet, we gaan het proberen.”

Derde man Lewis Hamilton.

Hamilton lachende derde
Lewis Hamilton was uiterst content met zijn derde plek, vóór zijn enig overgebleven titelrivaal Sebastian Vettel. “Gisteren was moeilijk, maar we hebben ons sterk verbeterd. We zijn dus heel blij. Het team heeft het geweldig gedaan, door alles te analyseren en de fouten te verbeteren. Ik ben ook heel blij voor Daniel.”

Hamilton zal morgen voorzichtig doen bij de start. “We hebben vorig jaar gezien hoe het ging met de rode wagen (Vettel, red.) Natuurlijk ben ik een vechter, maar ik ben mij ook bewust van de gevaren”, aldus de Brit, die net als een jaar geleden in Mexico de wereldtitel hoopt op te halen.

‘Stuur Grip naar onze garage’
Naast Hamilton sluit Vettel op de vierde plek aan. “Ja, we hebben het geprobeerd”, begint Vettel. “Het was geen verkeerde timing, maar een gebrek aan grip. Stuur Grip naar onze garage als je hem tegenkomt!”, grapt de Ferrari-coureur. “Als mijn start goed is, kan ik de mannen voor mij misschien wel inhalen. We richten ons op de start en dan zien we wel verder. Vierde is niet zo slecht.”