*

Ricciardo: ‘Ferrari en Mercedes proberen de druk bij ons te leggen’

Daan de Geus

Daan de Geus

24 mei 2018 10:31

Ricciardo: ‘Ferrari en Mercedes proberen de druk bij ons te leggen’
Sutton Images

Daniel Ricciardo denkt dat rivalen Mercedes en Ferrari proberen Red Bull in Monaco de favorietenrol in de schoenen te schuiven en zo wat minder druk op zichzelf te leggen.

“Zo hevelen ze de druk juist over naar ons”, zegt Ricciardo tegen Sky Sports F1. “Dat proberen ze althans, denk ik. Maar het is ook geen geheim dat wij het altijd vrij goed doen in Monaco.” Toch ziet de Australiër zelf Red Bull niet zomaar op eenzame hoogte staan in Monte Carlo. “Ik denk dat het heel close wordt tussen Ferrari en ons. Waar Mercedes staat, moeten we maar zien.”

Ricciardo denkt dat het close wordt tussen Red Bull en Ferrari.

Ricciardo geeft wel toe dat het gevoel om naar een race te komen met een serieuze kans op de overwinning geweldig is. Dat is ook voor het werk op de baan niet onbelangrijk: “Vertrouwen telt hier echt. Als je hier een goed gevoel hebt en een lekker ritme weet te vinden, vind je ook zo een extra tiende of twee.”

Over tienden gesproken, in Barcelona kwam Red Bull er in de kwalificatie meer dan zes te kort. Volgens Ricciardo was vijf tienden van dat verlies toe te schrijven aan het gebrek aan motorvermogen van de Renault-V6 achterin de Red Bulls. Gezien het gebrek aan rechte stukken, moet dat in Monaco een stuk minder zijn, denkt hij: “Je hebt het hier misschien nog maar over twee tienden verlies.”

Het ziet er op papier dus goed uit voor Red Bull, terwijl Ferrari gezien de pole en overwinning van vorig jaar ook wordt geacht sterk te zijn. Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft al aangegeven net als in 2017 een moeilijk Monaco-weekend te verwachten, al denkt Lewis Hamilton juist dat Mercedes daar van heeft geleerd. “Het wordt niet makkelijk, maar ook niet onmogelijk”, aldus Hamilton.

Ricciardo en Hamilton.