Daniel Ricciardo was na het ongeluk in Monaco met Romain Grosjean woest op de Fransman. Toch kon de Australiër niet tekeer gaan tegen de Lotuscoureur. Het enige wat Ricciardo kon uitbrengen bij de stewards was: ‘Je bent een idioot’.

“Ik was zo teleurgesteld”, vertelt Ricciardo in zijn blog op de Toro Rossosite. “We moesten bij de stewards komen en eigenlijk hoefde ik helemaal niets te zeggen. Ze hadden alle data en het was duidelijk. Ik ben niet verbaasd dat Grosjean een straf heeft gekregen. Eigenlijk is het enige wat ik heb gezegd: Je bent een idioot.”

De straf voor Grosjean bedraagt tien plaatsen op de grid in de volgende race in Canada. Ricciardo wil het vooral nu vergeten en zich focussen op de volgende race. “Ik verheugde me zo op Monaco, maar ik ben nu blij dat het over is. Ik ga me opladen voor Canada en hoop daar een goed resultaat neer te zetten.”

“Ik denk dat ik het nu makkelijk van me af kan zetten, omdat het me geen punten heeft gekost”, vervolgt Ricciardo. “Het gebeurde buiten de de top tien. Als het me punten had gekost was ik veel bozer geweest. Nu is het eigenlijk een soort opluchting. Het had op een veel slechter moment kunnen gebeuren.”