Daniel Ricciardo is nooit te beroerd om zijn mening te geven. Zo verwacht hij dat Nico Rosberg kampioen wordt en bekent hij stilletjes te genieten van de naar elkaar toe al even stille Mercedes-teamgenoten.

In gesprek met Sky Sports vertelt Red Bull-coureur Daniel Ricciardo dat de stiltes tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg voorafgaand aan de podiumceremonies zeer ongemakkelijk zijn, maar daarom niet per se onvermakelijk. En Ricciardo kan het weten, want hij is de laatste tijd vaste klant op het podium en niet zelden wordt hij vergezeld door het Mercedes-duo.

“Het is eigenlijk geweldig om met die twee naar het podium te mogen”, doet Ricciardo uit de doeken. “Ik ben niet iemand die van stilzwijgen houdt, maar als ik na de race de kamer binnen kom en mijn helm afzet, hangt er vaak een ongemakkelijke stilte.”

“En omdat ik niet van stiltes houd, begin ik dan maar in mezelf te praten”, vervolgt Ricciardo. “Of ik probeer een praatje aan te knopen met één van hen, maar zij lijken die stiltes wel prima te vinden. Al met al is het best hilarisch.”

Gevraagd naar wie van de twee er kampioen wordt, passeert hij Lewis Hamilton: “Ik ga voor Nico. Toen Lewis zijn enorme achterstand had weggewerkt twijfelde niemand eraan dat hij voor de derde keer op rij kampioen zou worden. Nico is misschien de underdog, maar hij is op zijn beurt weer erg sterk terug gekomen, en daarom zet ik mijn geld op hem.”