Daniel Ricciardo denkt dat er ‘nog steeds wel een gaatje bestaat’ tussen de drie topteams en de rest, maar dat de onderlinge concurrentie in de middenmoot zeer hevig zal zijn.

Formule B, of Formule 1B, zo werd de ‘klasse’ achter de topteams Mercedes, Ferrari en Red Bull vorig jaar soms wel gekscherend genoemd. Dit vanwege het grote verschil tussen de grote drie en de rest, maar ook omdat er in de schaduw van de titelstrijd een officieus’B-kampioenschap’ werd uitgevochten.

Ricciardo zat de afgelopen jaren als Red Bull-coureur aan de goede kant van het gat, maar zal door zijn overstap naar Renault nu middenin het gevecht zitten dat de subtop en middenmoot beslaat, zo is de verwachting.

De Australiër zelf gaat er daarbij niet vanuit dat andere teams aansluiting hebben gevonden bij de top drie. “Er bestaat nog steeds wel een gaatje”, vertelt hij RaceFans.net. “Daarachter gaat het echter los in de middenmoot”, voorspelt hij. “Ik denk dat de onderlinge verschillen tussen de rest heel klein zullen zijn.”

De Renault-rijder rekent er zodoende niet op dat hij bij zijn thuisrace, de seizoensopener in Melbourne, op de eerste rij staat. “Al denk ik ook zeker niet dat het de laatste startrij wordt. Het zal ergens er tussenin zijn, maar ik denk eigenlijk dat het zo close wordt dat een goed of slecht rondje zo drie plekken verschil maakt.”

‘Renault heeft tijd nodig’
Voor Renault zal het, ondanks dat het een fabrieksformatie is, verder nog wat tijd kosten om zich bij de echte zwaargewichten te voegen, denkt Ricciardo. “We hadden ook niet verwacht er tijdens de wintertests al bij te zitten, daar zijn we realistisch in”, zegt hij op de website van zijn team.

“We maken progressie, maar grote stappen zetten, doe je via de weg van de geleidelijkheid. Voor nu ga ik gewoon naar Melbourne met het gevoel dat ik me thuis voel bij Renault en weer zin heb om te gaan racen.”