Het seizoen bracht niet wat hij had gehoopt, maar toch is Toro Rosso-coureur Daniel Ricciardo blij met de progressie die hij heeft geboekt.

Een zesde plaats in kwalificatie in Bahrein en 10 WK-punten waren de opbrengt van het eerste volledige F1-seizoen voor de Australiër Ricciardo. Teamgenoot en rookie Jean-Eric Vergne behaalde zes punten meer voor het Italiaanse team. Op de website van Scuderia Toro Rosso geeft de 23-jarige Ricciardo toe dat het seizoen soms moeizaam verliep.

“Ik heb dit jaar enorm veel geleerd. Ervaring opgedaan, belangrijke lessen geleerd en vooral progressie geboekt”, zegt Ricciardo. “Het klinkt misschien afgezaagd, maar ik weet voor volgend seizoen dat ik een stap verder zal zijn.”

Dat de Toro Rosso soms weinig snelheid had, zag Ricciardo als een uitdaging. “We moesten nog harder werken en oplossingen zoeken om te begrijpen waarom het niet liep. Voor komend seizoen hebben we daar alleen maar voordeel van”, blikt hij vooruit. “Het belangrijkste wat ik misschien wel geleerd heb, is dat een goed resultaat in kwalificatie nog geen garantie is op een goede race.“

Voor volgend seizoen zijn Ricciardo en Vergne weer de rijders voor het opleidingsteam van Red Bull. Ricciardo reed in 2011 al elf Grands Prix voor het inmiddels ter ziele gegane HRT.