Daniel Ricciardo staat open voor een avontuur in het NASCAR-kampioenschap, in het geval dat Red Bull de sport verlaat en hij volgend jaar geen Formule 1-stoeltje meer heeft.

NASCAR-rijder Dale Earnhardt Jr. nodigde Ricciardo vorige week op Twitter uit om eens een auto van zijn team te proberen. Als Red Bull Racing geen motor voor 2016 kan vinden en de dreigementen over een vertrek uit de sport waarmaakt, heeft Ricciardo daar komend jaar genoeg tijd voor.

“Dale Jr. heeft me uitgenodigd om een NASCAR-race te rijden volgend seizoen”, zegt Ricciardo. “Als ik dan geen plek in de Formule 1 heb, zou ik dat zomaar eens kunnen doen.” Het zou dan niet gaan om een race op een oval maar op een road course, waar de Australiër met zijn ervaring in Europa het best uit de voeten zou kunnen.

Ricciardo steekt zijn liefde voor Amerika niet onder stoelen of banken. Voor de Grand Prix in Austin laat hij steevast een dikke cowboysnor staan. “Ik hou erg van het land”, vertelt de Red Bull-coureur. “Het zou dus interessant zou om er na de Formule 1 te wonen en te racen.”

Kvyat blijft

Vooralsnog gaat Ricciardo er vanuit dat hij volgend jaar gewoon voor Red Bull in de koningsklasse actief is. “Amerika is een optie voor als het allemaal niet lukt, maar natuurlijk wil ik ervoor zorgen dat ik volgend jaar gewoon in de Formule 1 rijd.”

Als dat zo is, wordt Daniil Kvyat voor het tweede achtereenvolgende seizoen Ricciardo’s teamgenoot. Teambaas Christian Horner bevestigde tegen de BBC dat de jonge Rus mag blijven. “Daniil doet het geweldig. Als wij er volgend jaar zijn, zit hij in de auto.”