Daniel Ricciardo baalt ervan dat hij op de Red Bull Ring in Q1 strandde en wil dat ook niet goedpraten, ook omdat hij vindt dat dat niet kan: “Dit is pijnlijk.”

In de eerste vrije training had Ricciardo, net als teamgenoot Lando Norris, al te maken met problemen aan de MCL36. Het was geen goed begin voor het Britse team en dat was ook te zien aan het resultaat in de kwalificatie: Ricciardo strandde in Q1 op de zestiende plek, Norris haalde Q2 maar kwam daar niet verder dan de vijftiende plek.

Ricciardo vindt zijn slechte resultaat niet te rechtvaardigen. “Of je nou met een achterstand begint of niet, het valt niet goed te praten dat je in Q1 strandt”, geeft de eerlijke Ricciardo toe bij Viaplay. “Als coureur is dat pijnlijk”, staat de normaliter goedlachse Australiër er licht beteuterd bij. “We hebben het geprobeerd, we deden er zelfs drie setjes onder. Als je alles op alles zet en het dan nog niet redt, dan is dat zeker pijnlijk.”

Lees ook: Ricciardo niet van plan een rol te spelen in Hulu-serie over Formule 1

Die tegenvallende kwalificatieresultaten zijn ondertussen ‘een plaat die blijft hangen’, stelt Ricciardo. “We zullen proberen naar voren te gaan. We hebben een sprintrace en ik zal proberen een goede start te maken, wat posities voor de race op zondag te winnen. Dan weet je maar nooit. Ik ben natuurlijk teleurgesteld dat ik hier weer sta”, aldus de Australiër.

Ricciardo staat na tien races op de veertiende plek in het kampioenschap, teamgenoot Norris staat er met de zevende plek een stuk beter voor. De Honey Badger bleef scoorde in de afgelopen zes races slechts vier punten en zal dus hopen dat hij op de Red Bull Ring veel plaatsen goed kan maken om de nodige punten te pakken.