Daniel Ricciardo is niet van plan om een rol te spelen in de Hulu-serie over de Formule 1. Hij zal wel aan de slag gaan als uitvoerend producent van de serie en wil daarbij voorkomen dat de serie, ook al is het fictie, ongeloofwaardig wordt.

Onlangs bracht The Hollywood Reporter het nieuws dat naast Lewis Hamilton ook Daniel Ricciardo een uitstapje naar Hollywood zou maken. Net als Hamilton is dat niet om een hoofdrol te spelen in een film, maar gaat het om een taak achter de schermen.

“Het wordt een fictieve tv-serie over de Formule 1, denk dus aan ‘Ballers’ of ‘Entourage’ in de wereld van de Formule 1”, legt Ricciardo de serie kort en bondig uit. “We werken samen met Temple Hill, zij weten wel wat zij doen dus ik heb het volle vertrouwen in hen. Ik ga aan de slag als uitvoerend producent maar ik ga, waar dat kan, proberen om het schip een beetje te sturen.”

Lees ook: Keeping up with the Ricciardo’s? Hulu werkt samen met Ricciardo aan scriptserie

Ricciardo vindt het namelijk belangrijk dat, ook al is de serie fictief, het nog wel geloofwaardig blijft. “Het is fictie, maar ik zal zoveel mogelijk input geven om dit in goede banen te leiden en dat het niet te ver van de realiteit afwijkt en dat mensen denken ‘dit zou nooit gebeuren, bla, bla, bla’. Ik zal dus mijn beste advies geven waar ik kan.”

Voorlopig is er nog weinig informatie beschikbaar over de serie, ook omdat er überhaupt nog naar een schrijver gezocht wordt. “Ik wil nog geen tijdlijn geven maar ik hoop dat het aan het einde van de zomer allemaal rond is en dat we kunnen casten – als jullie interesse hebben!”, grapt de Australiër, die meteen aangeeft dat hij geen rol gaat spelen. “Ik ben dat grappig genoeg niet van plan. Ik zit er ver vanaf, maar als ze een knappe bink als cameo nodig hebben…”