*

Ricciardo: ‘We moeten accepteren dat McLaren sneller is’

Laurens Stade

Laurens Stade

3 november 2019 14:30

Ricciardo: ‘We moeten accepteren dat McLaren sneller is’
Motorsport Images

Daniel Ricciardo zegt Renault moet accepteren dat zij McLaren dit seizoen niet meer zullen verslaan in de strijd om de vierde plaats in het constructeurskampioenschap. De Australiër hoopt dat Renault volgend seizoen stappen richting McLaren en daarmee richting de topteams.

Momenteel staat McLaren vierde in het constructeurskampioenschap met 111 punten. Renault ligt 38 punten achter en met nog drie races te gaan is de kans klein dat Renault dat gat nog gaat overbruggen. Daniel Ricciardo beseft dat ook en zegt dat Renault moet accepteren dat McLaren dit jaar de betere was. ”Natuurlijk zijn zij ons doel geweest dit jaar maar nu het einde van dit seizoen nadert moeten we accepteren dat zij beter waren”, zegt Ricciardo tegen Racefans.net.

McLaren heeft voor de Grand Prix van Amerika de vierde startrij op zijn naam geschreven. Ricciardo start vanaf de negende plaats maar hij was wel bijna zes tienden langzamer dan Carlos Sainz. ”Het is zoals het is. Het heeft geen zin meer om teleurgesteld te zijn dat wij achter ze staan omdat zij gewoon sneller zijn. Dat we achter de McLarens starten is dus het beste wat we konden doen. Ik zeg natuurlijk niet dat we de komende races opgeven. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer voor ze staan. Zij hebben stappen gezet richting de topteams, dus idealiter winnen wij terrein op McLaren en is het niet zo dat zij terugzakken”, aldus Ricciardo.

Lees ook: Ricciardo geniet van hobbelig COTA: ‘Liever dit dan een perfect circuit’

Foto: Motorsport Images