Daniel Ricciardo zegt liever een hobbelig circuit te hebben dan een ‘perfect’ circuit. De Australiër zegt dat sommige bochten inderdaad oncomfortabel zijn, maar hij heeft zelf weinig last van de hobbels.

Onder andere Sergio Pérez, Max Verstappen en Pierre Gasly uitten hun zorgen over de hobbels op COTA. Zij vrezen dat er ongelukken zullen gebeuren en Pérez noemde de hobbels ‘totaal onaanvaardbaar’. Lewis Hamilton zegt zelf ‘enorme hoofdpijn’ te hebben gekregen van het hobbelige asfalt. Hoewel er veel kritiek is op de hobbels, zegt Daniel Ricciardo daar geen last van te hebben gehad.

”Ik heb liever dit dan een perfect circuit”, zegt Ricciardo tegen Racefans.net. ”Anders is het net alsof je een videogame speelt. Natuurlijk zijn sommige bochten oncomfortabel, maar het geeft het circuit juist wat karakter en het houdt je alert. Het is een uitdaging, maar het is niet zoals alle andere circuits”, aldus de Australiër.

Lees ook: Coureurs vrezen crashes dankzij ‘totaal onaanvaardbare’ hobbels

‘We kunnen het wel overleven’
Ricciardo geeft toe dat de hobbel bij het uitkomen van de pits een ‘akelige’ is, maar hij benadrukt dat hij liever dit soort kenmerken op een circuit ziet dan een ‘gladgestreken’ circuit. ”Sommige moderne circuits zijn iets te perfect. Ik vind het leuk dat deze juist een aantal gebreken heeft. Het is prima en ik geloof niet dat het zo slecht is dat we niet zouden kunnen rijden. De auto’s blijven heel en niemand is uit elkaar gevallen dus ik denk dat we het wel kunnen overleven”, aldus Ricciardo.

Ook zijn teamgenoot Nico Hülkenberg geniet juist van de hobbels. ”Het is niet pijnlijk, het is juist dynamisch. Ik vind het leuk want het geeft wat extra karakter en smaak aan het circuit. We hebben veel soepele circuits en een aantal hobbelige circuits. Het is anders dan de normale hobbels”, aldus Hülkenberg.

Lees ook: Hamilton: ‘Ik moest bijkomen van enorme hoofdpijn dankzij hobbels’

Foto: Motorsport Images