Daniel Ricciardo hoopt in Suzuka eindelijk eens een weekend mee te maken waarin alles goed gaat. “Dat is erg belangrijk voor me”, benadrukt de HRT-coureur.

Ricciardo heeft er inmiddels zes Grands Prix opzitten, maar wacht nog altijd naar dat ene weekend waarin alles ‘klikt’: “Ik wil graag een raceweekend meemaken waarin zowel de kwalificatie als de race lekker verlopen en alles op zijn plaats valt”, vertelt hij aan Motorsport-Total.

“Ik denk dat dat belangrijk voor me is”, vervolgt de jonge Australiër. “Ik ben namelijk nog altijd op zoek naar die één á twee tienden extra die er nog inzitten. Ik ga dan ook proberen om die in Suzuka te vinden, want ik weet dat het mogelijk is en ik het kan.”

“Als het circuit van Suzuka me bevalt, dan moet het wel lukken”, is Ricciardo zelfverzekerd. “Ik heb nog niet op de baan gereden, maar heb er al wel overheen gelopen en hem vorig jaar in de simulator geoefend. Het zal niet makkelijk worden om Suzuka onder de knie te krijgen, maar op het eerste oog is het een geweldig circuit en ik verheug me erop om de baan zo goed mogelijk te leren kennen.”