Al elf raceweekenden op rij verliet Daniel Ricciardo het circuit zonder trofee. De Australiër heeft nog vier races om het tij te keren en zijn periode bij Red Bull goed af te sluiten. Te beginnen in Austin, aanstaande zondag. “We hebben hier een redelijke auto, dus we gaan het weer proberen.”

Het jaar 2018 begon zo goed voor Ricciardo, met overwinningen in China en Monaco, maar daarna volgde een lange periode van droogte die nog altijd voortduurt. Twee overwinningen, nul podiums: dat is de balans na zeventien races in 2018. “Het is inderdaad vreemd dat ik nog geen echte podiums gehad heb. Ik ben blij dat er meer races zijn dit jaar. Die kans wil ik benutten om met Red Bull nog wat mooie resultaten te behalen.”

Eind mei in Monaco stond Ricciardo voor het laatst op het podium.

In augustus deed Ricciardo behoorlijk wat stof opwaaien met zijn toekomstige overstap naar Renault, maar hij verzekert dat zijn aandacht nu nog volledig bij Red Bull ligt. “Ik wil sterk finishen en het gewoon goed doen. Als het allemaal klaar is, zal de energie en aandacht wel naar Renault verschuiven, maar op dit moment is het nog volop Red Bull en wil ik het beste maken van dit jaar met de auto die we hebben.”

In Austin, waar het Formule 1-circus dit weekend neerstrijkt, presteert Ricciardo traditioneel goed. Al twee keer haalde hij er het podium en sinds 2012 kwalificeerde Ricciardo zich altijd voor zijn teamgenoot op het circuit in Texas. Dit weekend hoopt hij dat kunstje te herhalen. “We hebben hier wel een redelijke auto, dus we gaan het weer proberen. Ik ben blij als het vrijdag en zaterdag wat nat is, maar zelfs als het zondag droog blijft gaat het spannend worden.”