*

Robert Doornbos sluit zich aan bij Formule E

Daan de Geus

Daan de Geus

5 jaar geleden

Robert Doornbos sluit zich aan bij Formule E
Racepictures

De Nederlandse ex-Formule 1-coureur Robert Doornbos hoort bij de laatste reeks kandidaatcoureurs om later dit jaar deel te nemen aan de Formule E, de volledig elektrische formule-raceklasse.

Doornbos is daarmee de tweede Nederlander die een plekje op de kandidatenlijst heeft verworven, nadat Christijan Albers dat eerder deze winter al deed. Behalve Doornbos en Albers staan ook coureurs als Jaime Alguersuari, Bruno Senna, Marco Andretti en Vitantonio Liuzzi op de lijst.

In een korte reactie laat Doornbos weten ‘erg trots’ te zijn dat hij is opgenomen in wat de Formula E Drivers’ Club wordt genoemd. “Ik ben hier heel gelukkig mee. Ik denk dat Formule E de toekomst van de autosport is en ik verheug me erop weer te gaan racen na mijn eerdere succesvolle carrière in de Formule 1, Champ Cars en IndyCar.”

De inmiddels 32-jarige Doornbos reed in 2005 en 2006 Formule 1. Hij reed in totaal elf Grands Prix: acht voor Minardi en drie voor Red Bull. In 2007 vertrok hij naar Amerika, waar hij direct derde werd in het Champ Car-kampioenschap en in 2009 uitkwam in de IndyCar Series. Tussendoor en daarna reed hij ook nog A1GP en Superleague Formula, waarin hij in 2011 voor het laatst uitkwam.

Drivers’ Club
De lijst met kandidaatcoureurs voor de Formule E bestaat inmiddels uit 24 namen, terwijl er twintig zitjes te vergeven zijn. Garanties dat iedere coureur een heel seizoen kan meedoen zijn er dus niet, aangezien het elk team vrijstaat zelf coureurs te kiezen. Het Formule E-seizoen begint in september en zal tien races tellen in onder meer Londen, Peking en Los Angeles.