De FIA heeft dokter Ian Roberts aangesteld als vervanger van Gary Hartstein. Vorig jaar besloot de autosportbond het contract van Hartstein niet te verlengen.

Ian Roberts is geen vreemde van het Formule 1-circus. Eerder was hij al medisch hoofd van de Britse Grand Prix op Silverstone. Met ingang van het nieuwe seizoen dient Roberts op de circuits verslag uit te brengen aan professor Jean-Charles Piette. De Fransman is de permanente medische afgevaardigde van de FIA.

“Professor Piette zal vanuit racecontrol de reddingsoperaties coördineren, terwijl dokter Roberts zich op het circuit naar de coureurs begeeft”, legt de FIA uit. “Zijn voornaamste rol is daar het aansturen van de complete medische ploeg ter plaatse.”

Het Formule 1-veld reageerde destijds verbijsterd op het aangekondigde vertrek van Hartstein. Het is echter de dokter zelf die via twitter zijn felicitaties uitsprak richting Ian Roberts. “Gefeliciteerd Ian. Hij zou zeker ook op mijn lijstje hebben gestaan. Geweldige dokter, getalenteerd leider en een buitengewoon sympathieke man. Veel succes en geniet ervan.”

“We staan aan de vooravond van een herdenkingsdienst voor onze collega en oud F1-dokter Sid Watkins. Met Ian Roberts heeft de Formule 1 opnieuw een van de beste Britse motorsport-dokters aangetrokken”, aldus Hartstein.