Woensdag maakte Robin Frijns zijn eerste Formule 1-kilometers van het seizoen. De testcoureur van Sauber maakte indruk met solide rondetijden en waardevolle feedback. “Het was een positieve dag”, aldus Frijns.

Momenteel vindt in Silverstone de Young Driver Test plaats. Door de recente problemen met de Pirellibanden mogen de teams ook hun vaste rijders inzetten. Die mogen echter geen ontwikkelingswerk aan de auto uitvoeren, waardoor er een belangrijke taak is weggelegd voor Robin Frijns.

“We hebben veel rondjes gereden, het was een drukke dag”, blikt Frijns terug, die uiteindelijk op zes tienden van de snelste man als zevende eindigde. “Samen met het team heb ik wat kleine aerodynamische updates getest en veel data vergaard. Het is moeilijk om de tijden te vergelijken met de overige rijders aangezien de teams met verschillende bandencompounds reden. Bovendien werkten wij ons eigen testprogramma af en was ik niet bezig met het rijden van snelle ronden.”

Onderdelen testen

De dag begon met een briefing, waarna het intensieve testwerk begon: “Het team was tevreden over de test en over de feedback die ik heb gegeven. De engineer zei na afloop dat ik het goed had gedaan. Ook zelf ben ik tevreden. Het ging niet slecht, al wil je natuurlijk altijd bovenaan staan. Dat is in deze test echter niet aan de orde en ook helemaal niet van belang.”

“Ik moet onderdelen testen, veel kilometers maken en waardevolle data vergaren zodat het team haar testprogramma kan afwerken. Deze foutloze dag is goed voor mij en voor het team, hier kunnen we op bouwen. Donderdagochtend voer ik nog een aantal tests uit, na de lunch neemt de vaste rijder Nico Hülkenberg het over. In de ochtend moeten we dus nog even flink stappen maken, maar ik heb er zin in.”