De zesde wereldtitel van Lewis Hamilton stond centraal in de Grand Prix van Amerika, waarin Mercedes opnieuw een één-twee scoorde terwijl Ferrari juist tegenviel. Een blik in de internationale sportkaternen levert dan ook veel lof op voor Hamilton, die ‘net als Schumacher domineert’, terwijl Ferrari een ‘kleurloze’ race meemaakt.

De Italianen van zijn vooral teleurgesteld in Ferrari. ”Ferrari reed een kleurloze race die de briljante prestaties van de afgelopen tijd in twijfel trekt: Leclerc gaf op de vierde plek bijna 52 seconden toe, een beschamend gat, zelfs als je het tijdverlies bij zijn pitstop, vanwege een kapotte wheelgun, meetelt”, aldus La Gazzetta dello Sport. De opmerking van Verstappen dat Ferrari is ‘gestopt met valsspelen’ is de Italianen ook niet ontgaan. Volgens de sportkrant heeft de FIA ‘nooit iets onreglementairs’ gevonden bij Ferrari. De uitspraak van de Nederlander komt voor La Gazzetta dan ook als een ‘donderslag bij heldere hemel’.

Lees ook: Ferrari niet gediend van opmerking Verstappen: ‘Hij weet niet waar hij het over heeft’

Het Duitse Bild zegt dat de opmerking van Verstappen de zesde wereldtitel van Lewis Hamilton ‘degradeert tot een bijzaak’. Desondanks gaat er veel aandacht uit naar Hamilton. ”Net zoals Schumi domineerde in zijn tijd, domineert Hamilton nu de koningsklasse van de autosport. Mercedes en Hamilton past net bij elkaar als Schumacher en Ferrari. Op dit moment is hij gewoon de beste coureur in de beste auto. De Scuderia moet accepteren dat er opnieuw niet tegen Hamilton en Mercedes in te brengen was. In 2020 moeten Ferrari en Red Bull een nieuwe start maken, de regels blijven hetzelfde. Ze zijn dit hele seizoen al geen serieuze tegenstander”, aldus Bild.

Lees ook: Hamilton vereerd met plekje tussen Fangio en Schumacher: ‘En ik ga door’

Missie volbracht
Het Franse L’Équipe prijst de race van Lewis Hamilton, die ‘zijn missie volbracht’. ”De Britse coureur slaagde erin om een mooie race te rijden en dat terwijl hij vanaf de vijfde plaats startte. Zijn zesde wereldtitel had nog mooier kunnen zijn als hij op de hoogste trede van het podium had gestaan, maar wat maakt dat nu nog uit?”

Logischerwijs besteden de Fransen ook aandacht aan de Franse coureurs, maar dat levert weinig positiefs op. ”Het is een Grand Prix om snel te vergeten voor de Fransen.” Pierre Gasly viel in de slotfase uit met een gebroken ophanging na licht contact met Sergio Pérez en Romain Grosjean eindigde op de troosteloze vijftiende plaats. ”Pierre had echt pech. Hij presteert goed maar komt in de slotfase in contact met Pérez. Grosjean leed opnieuw achter het stuur van de Haas, maar dat is de laatste weken al het geval.”

Lees ook: Oude rivalen Rosberg en Massa eren Hamilton: ‘Bijna de allergrootste’

Foto: Motorsport Images