De Formule 1-teams overwegen om de jaarlijkste rookietest al eerder in het seizoen te laten plaatsvinden. Dat meldt de Britse publicatie Autosport.

 

De Young Driver Test staat net als de voorgaande jaren gepland voor Abu Dhabi aan het eind van het seizoen. De teams vrezen echter voor een te zware belasting van het personeel. De test zou dan namelijk het korte gat opvullen tussen de Grand Prix van Abu Dhabi en de laatste twee races van het seizoen, in de Verenigde Staten en Brazilië.

 

Om de medewerkers te behoeden voor een zwaar schema tegen het eind van het jaar, is nu het idee geopperd om de rookietest in Silverstone te houden, aansluitend op de Grand Prix van Engeland. Niet alle teams zijn echter voorstander van dit plan, omdat de juniorklasses dan nog in volle gang zijn.

 

“Er is meer overleg nodig tussen de teammanagers om een goede oplossing te bedenken”, zegt Robert Fernley, adjunct-teambaas van Force India. “We willen allemaal een rookietest. Maar als we het in Abu Dhabi doen, vormt dat een zware belasting van het personeel, dat dan vijf aansluitende weken op reis is. Het nadeel van Silverstone is dat we dan wellicht nog niet weten welke coureurs we een kans willen geven.”