*

Rosberg begint eigen Young Drivers Academy

Daan de Geus

Daan de Geus

23 april 2018 17:08

Rosberg begint eigen Young Drivers Academy
Sutton Images

Nico Rosberg, de wereldkampioen Formule 1 van 2016, begint samen kart-teambaas Dino Chiesa en met steun van de Maleisische oliegigant Petronas een talentenprogamma.

Het doel, zoals bij elk juniorprogramma, is jong talent vinden en vervolgens ondersteunen. Rosberg krijgt daarbij dus hulp van twee oude bekenden: Chiesa was toen Rosberg – met Lewis Hamilton als teamgenoot – voor MBM (Mercedes-Benz-McLaren) in de karts reed zijn teambaas. Petronas is titelsponsor van het Mercedes Formule 1-team waarvoor Rosberg van 2010 tot en met 2016 reed.

Er zijn al twee jonge karters in de Rosberg Young Drivers Academy opgenomen: de dertienjarige Brit Taylor Barnard en de achttienjarige Italiaan Lorenzo Travisanutto, die in 2016 de WSK Super Master Series won.

Rosberg en Chiesa gaan de jonge coureurs niet alleen bijstaan wat het rijden betreft, maar ook bij wat er nog meer bij het racen komt kijken, zoals de technische kant van het verhaal en omgaan met de media.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.