De felicitaties aan het adres van Lewis Hamilton met het behalen van zijn vijfde wereldtitel blijven binnenstromen. Daaronder ook zijn oud-teamgenoot en wereldkampioen van 2016 Nico Rosberg. In een video besprak Rosberg de race van gisteren.

“Gefeliciteerd Lewis, Toto, Niki en het hele team van Mercedes. Jullie verdienen het, jullie hebben geweldig werk geleverd. Zeker dit jaar, want Ferrari had misschien over het algemeen wel de betere wagen. En dan met de druk omgaan, zo goed uit de zomer komen, de wagen zo goed verder ontwikkelen: Geweldig, super indrukwekkend!” Nico Rosberg is vol lof over zijn voormalige team en ex-teamgenoot.

“Vijf titels is ongelofelijk. Hij heeft Fangio geëvenaard, te gek! Hij kan nu serieus voor de records van Schumacher gaan. Hij heeft nog twee jaar in zijn contract en Schumi heeft twee titels meer. Het scheelt nog twintig overwinningen, dat is ook mogelijk. Geweldig, hij kan echt de beste aller tijden worden. Dat is onwerkelijk, maar echt een mogelijkheid.”

Vanaf de zomer is het seizoen volgens Rosberg twee kanten opgegaan. “Sebastian had het lastig, zijn team maakte ook fouten. Mercedes en Lewis hadden het juist perfect voor elkaar. Ferrari en Mercedes gingen volledig uit elkaar. Daarom is er zo’n groot verschil in het kampioenschap en was het zo snel voorbij.”

Toch spreekt Rosberg positieve woorden over Vettel. “Desalniettemin heeft Vettel het geweldig gedaan vandaag. Misschien was dit wel een eerste aanzet voor een comeback en om te werken aan zijn zelfvertrouwen, door het seizoen goed te eindigen en het volgende sterk te beginnen. Dat zou goed zijn voor iedereen.”

Over Max Verstappen is Rosberg ook positief. “Max had een geweldige race vandaag, met een goede start. Wát een goede comeback na het verlies in de kwalificatie. Hij reed goed, zeer indrukwekkend.”