Nico Rosberg zegt meer te hebben verwacht van 2010. Wel is hij blij met zijn prestaties ten opzichte van teamgenoot Michael Schumacher.

Rosberg maakte vol ambitie de overstap van Williams naar Mercedes, dat als Brawn GP vorig jaar zowel de coureurs- als de constructeurstitel bemachtigde. Dit seizoen doet de renstal echter niet mee om de prijzen.

Hoewel hij drie keer op het podium stond, is Rosberg dan ook niet geheel tevreden met zijn seizoen. “Wat de absolute resultaten betreft, had ik op meer gehoopt”, erkent Rosberg tegenover Autosprint. “Aan de andere kant ben ik wel te spreken over hoe ik het doe ten opzichte van mijn teamgenoot.”

Eigenlijk had Rosberg erop gerekend dit seizoen naast Jenson Button te rijden. De Brit besloot echter het team te verlaten en naar McLaren te verkassen. “Ik hoopte toen gezelschap te krijgen van een sterke, ervaren coureur”, zegt Rosberg.

“In dat opzicht was ik dus blij met de komst van Schumacher. Alleen wist ik niet goed wat ik moest verwachten. Ik kende hem niet persoonlijk en vroeg me af of zijn relatie met Ross Brawn invloed zou hebben op mijn situatie. Maar het is allemaal prima uitgepakt.”

Volgend jaar hoopt Rosberg wel om de titel te kunnen strijden. “Het wordt niet eenvoudig, want het gat naar de top is aanzienlijk, maar met hard werken is het mogelijk. Net als iedere coureur is mijn doel het winnen van het wereldkampioenschap Formule 1, dus als ik over een winnende auto beschik, neem ik geen genoegen met één overwinning.”