Nico Rosberg loopt er niet bepaald warm voor zijn teamgenoot Lewis Hamilton te helpen in de titelstrijd, waarin Ferrari’s Sebastian Vettel nu Hamiltons naaste rivaal is. ‘Maar ik denk ook niet dat dat nodig is’.

Dat schrijft Rosberg – volgens Hamilton ‘een hele goede teamgenoot en teamspeler’ – in zijn column voor Bild. Sinds de race in Rusland is Rosberg niet langer de nummer twee in het WK en is Vettel Hamiltons naaste rivaal. “Er wordt me daarom gevraagd of ik Lewis wil helpen als Sebastian nog inloopt. Maar als ik eerlijk ben, kan het me helemaal niks schelen. En ik geloof ook niet dat het zover zal komen en er een dusdanige situatie ontstaat.”

Volgens Formule 1-verslaggever Adam Cooper werd Rosberg ook direct na de race in Sotsji al gevraagd of hij zijn Mercedes-teamgenoot Hamilton wil helpen als de strijd met Vettel echt ontbrandt, en reageerde de Duitser met ‘een gepast smalend lachje’.

Rosbergs houding is natuurlijk ook logisch aangezien hij mathematisch gezien zelf nog (een hele kleine) kans maakt op het kampioenschap. Daarnaast en daarom wil hij Vettel ook zo snel mogelijk weer voorbij in de tussenstand: “Door mijn nulscore in Rusland heeft hij me ingehaald, maar ik wil dat gelijk bij de volgende race, in Amerika, rechtzetten!” Rosberg wil verder ‘zoveel mogelijk genieten’ van de laatste vier races en er ‘zoveel mogelijk winnen’.

Met nog vier races te gaan en maximaal honderd punten te vergeven, staat Hamilton – met zijn score van 302 – 66 punten voor op Vettel. Rosberg heeft 73 punten minder dan Hamilton en moet er zeven goedmaken op Vettel om de tweede plek terug te pakken.