*

Rosberg: ‘Kan wel begrijpen dat Lewis zo reed’

Daan de Geus

Daan de Geus

2 jaar geleden

Rosberg: ‘Kan wel begrijpen dat Lewis zo reed’
Racepictures

Tussen de vreugde van het vieren van zijn eerste titel door, kan Nico Rosberg er niet mee zitten dat zijn teamgenoot Lewis Hamilton in Abu Dhabi bewust langzaam reed in een poging hem in de problemen te brengen.

Hamilton had de hulp van Sebastian Vettel of Max Verstappen achter Rosberg nodig om de tweede plek van de Duitser af te pakken, zodat hijzelf – als koploper en uiteindelijke winnaar van de slotrace – nog kampioen had kunnen worden. Daarom reed hij in de slotfase met de handrem erop.

De Mercedes-bobo’s waren er niet allemaal even over te spreken, omdat het de zege in gevaar bracht. Voor Rosberg zelf maakte het de laatste ronde van de titelstrijd nog onnodig spannend, maar met de wereldtitel (uit)eindelijk op zak, kan hij er niet al te erg mee zitten.

“Ik had niet verwacht dat Lewis zo zou rijden, maar dat was misschien naïef van me. Verder hoeven we het er van mij niet te veel over te hebben”, vindt Rosberg.

“Ik kan de positie van het team begrijpen, want we doen dingen het hele jaar lang op een bepaalde manier en dat hoort dan niet ineens te veranderen alleen omdat het de laatste race is. Tegelijkertijd kan ik Lewis ook begrijpen, want het gaat om de titel, we vechten en ik snap dat hij dan alles wil proberen.”

Rosberg zelf zag ondertussen geen mogelijkheid Hamilton te passeren. “Wat hij deed, deed hij heel goed. Hij was aan het pushen op de delen waar je kan inhalen, maar hield in waar dat niet kon.”

Verstappen
Eerder in de race slaagde Rosberg zelf er wel in Verstappen in te halen, wat op dat moment ‘cruciaal’ was voor zijn wedstrijd, zo was hem verteld door Mercedes. Het waren spannende momenten, vertelt hij.

“Ik hoop dat ik dat niet nog eens mee hoef te maken”, erkent Rosberg, die er met een boude actie in de chicane langs ging bij de Nederlander, waarbij ze elkaar net genoeg ruimte gaven. “Dat zo’n actie cruciaal is voor de titel en dan gaat het ook nog om Max, pff”, verzucht Rosberg tegenover Sky Sports.

“Later zaten Vettel en hij weer achter me, dat zorgde ook voor enorm veel druk”, vervolgt Rosberg, die desgevraagd antwoordt dat hij niet blij was met zijn landgenoot en Verstappen achter zich op het eind. “Als ik een fout had gemaakt, was de titel weg geweest.”

“Ik moest Sebastian ook wel echt achter me houden, want crazy Max zat achter hem”, lacht hij een beetje. “Met nog maar twee ronden te gaan en de titel op het spel, was het dus echt intens.”

Gerelateerd