Op het podium in Spa-Francorchamps ontbrak de coureur die de duizenden Nederlandse fans er graag hadden gezien: Max Verstappen. Dat wist ook racewinnaar Nico Rosberg.

“Ik snap dat sommigen van jullie teleurgesteld zijn”, zei Rosberg tijdens het interview na de champagnedouche. “Jullie hadden Verstappen hier liever zien staan. Maar dat komt in een ander jaar wel. Hij is nog heel jong en heeft vele jaren te gaan.”

In geen jaren zaten er zoveel toeschouwers bij de Grand Prix van België als dit jaar. De grasheuvels naast Pouhon en Kemmel kleurden oranje van de Max Verstappen-fans. Dat was Rosberg niet ontgaan. “Het is geweldig dat jullie met zoveel gekomen zijn. De sfeer was adembenemend.”

Goed voor de sport
Rosberg was niet de enige die een zekere mate van teleurstelling constateerde onder het publiek, dat hem uitjouwde terwijl hij op het erepodium stond. Podiuminterviewer Mark Webber deelde zijn observatie, net als Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton.

“Ik weet dat veel mensen hierheen gekomen zijn voor Max, dat is geweldig en heel goed voor de sport. Toch wil ik iedereen bedanken voor de steun die ik vandaag heb gekregen”, zei de leider in de WK-stand. Het leverde hem een luid gejuich op uit het publiek.