Robert Kubica’s rol als test- en reserverijder bij Williams is een stap in de goede richting voor de Pool, dat meent zijn manager Nico Rosberg.

Rosberg (links) met Williams’ technisch directeur Paddy Lowe.

Rosberg, de wereldkampioen Formule 1 van 2016, speelt sinds medio september van 2017 een rol in het management van Kubica. Rosberg heeft zelf na het behalen van de wereldtitel een punt achter zijn Formule 1-carrière gezet, maar heeft Kubica bijgestaan in zijn streven een comeback te maken.

Kubica raakte begin 2011 zwaargewond bij een rallycrash en hield er een beperking aan zijn rechterarm aan over. Toch zette de 33-jarige Pool dit jaar zijn zinnen op een rentree in de koningsklasse, waarbij hij zijn pijlen eerst op Renault en vervolgens Williams richtte.

Bij beide teams zat een racezitje er niet in, met Renault dat in september besloot voor Carlos Sainz te gaan en Williams dat eerder deze week voor Sergej Sirotkin koos om het laatste zitje op de grid te vullen, maar Kubica gaat wel als ontwikkelings- en reserverijder voor Williams aan de slag.

Kubica zelf noemde dit al een ‘belangrijke stap’ in zijn streven een volwaardige comeback te maken, en Rosberg heeft het tegenover Auto, Motor und Sport over ‘een stap in de goede richting’. “Want Robert kan zo veel kilometers maken. Voor ons is dit een geweldige deal”, stelt Rosberg. Volgens Auto, Motor und Sport hoeft Kubica ook geen sponsorgeld mee te nemen voor zijn rol als testrijder bij Williams.