*

Rosberg: ‘Zit straks lekker op de bank’

Daan de Geus

Daan de Geus

4 januari 2017 08:30

Rosberg: ‘Zit straks lekker op de bank’
Racepictures

Als zijn ex-collega’s straks eind maart in hun bolides zitten te wachten tot het rode licht uitgaat, zit Nico Rosberg lekker thuis in Monaco op de bank. “Dat zal wel even vreemd zijn.”

Hij mag dan met pensioen zijn, maar wereldkampioen Rosberg blijft de Formule 1 wel volgen in 2017, vertelt hij aan CNN. “Absoluut, want het wordt echt spannend met de nieuwe 2017-auto’s en alle duels”, verwacht de Duitser.

Als de heren coureurs op 26 maart aftrappen in Melbourne, zal Rosberg dus zeker kijken. Maar dan wel thuis in Monaco. “Op de bank, voor de tv. Dat zal wel even vreemd zijn”, zegt hij, na elf seizoenen in de koningsklasse.

Spijt van zijn beslissing om er na het winnen van zijn eerste titel direct een punt achter te zetten, heeft Rosberg – die herhaalt hoe zwaar de laatste jaren mentaal waren – geenszins. “Ik voel me compleet, vervolmaakt.”

“Mijn familie heeft me zó geholpen. Ze hebben mijn racen voor alles laten gaan. Mijn vrouw Vivian deed bijvoorbeeld al het zware werk thuis met onze baby – wat zoals alle ouders weten flink wat is – zodat ik me telkens kon opladen.”

Voor Rosberg is het nu dus tijd om zijn familie op één te zetten. Al zoekt hij ook, voor op termijn, naar iets nieuws. Bijvoorbeeld in de Formule 1. “Ik wil wel graag op een bepaalde manier bij deze sport betrokken blijven”, zegt hij.

“Ik weet namelijk dat ik fan zal blijven van de Formule 1”, vervolgt Rosberg, die als het weer begint te kriebelen dus in ieder geval niet in een Formule 1-bolide zal klimmen. “Ik heb een kart klaarstaan, voor als ik weer wil racen.”

“Hij staat in Zuid-Frankrijk, dus ik kan daar altijd met wat vrienden naartoe als ik die behoefte voel. Voor de rest staat er echter niets in de planning”, vertelt de 31-jarige gepensioneerde.

Wat Rosberg nu al weet, is dat hij de competitie wel zal missen en dus zal opzoeken: “Ik heb dat nodig, maar er zijn genoeg andere sporten waar ik van hou en dat kan vinden. Zelfs in een partijtje tennis. We zien wel wat het wordt.”