Alexander Rossi zegt afgelopen jaar veel dichter bij de Formule 1 gekomen zijn, aangezien hij een succesvol seizoen achter de rug heeft en hard heeft gewerkt bij Team Caterham.

 

De twintigjarige Amerikaan eindigde als derde in de Formula Renault 3.5 Series en maakte deel uit van het talentenontwikkelingsprogramma van Team Lotus/Caterham en was een lid van de FIA Academy om jonge coureurs te helpen ontwikkelen.

 

“2011 was een geweldig jaar voor me”, vertelt Rossi aan Crash.net. “Ik heb veel bereikt en hard gewerkt en ben daardoor vele stappen dichterbij de Formule 1 gekomen”, verklaart de coureur die voor Caterham meedeed aan de Young Driver Test in Abu Dhabi.

 

“Ik droom al sinds mijn tiende van de Formule 1. Het is mijn droom om succesvol te worden in de koningsklasse. Tot op heden is het me gelukt om elke kans die zich voordoet volledig uit te buiten, terwijl ik ook veel steun heb gehad van sponsoren en andere mensen die in me geloven.”

 

“Het afgelopen jaar heb ik bijvoorbeeld veel steun genoten van de FIA Academy en van Caterham-eigenaar en -teambaas Tony Fernandes, net zoals ik veel hulp heb gekregen van mijn Formula Renault-team Fortec Motorsports. Dat ik dit soort waardevolle relaties heb weten te vormen, geeft me erg veel vertrouwen voor mijn toekomst in de autosport.”

 

Hoe zijn directe toekomst voor 2012 eruit ziet, weet Rossi op dit moment nog niet. Aannemelijk is echter dat hij voor Caterham Racing aan de slag gaat in de GP2. De Amerikaan deed namelijk ook al aan de – niet voor het kampioenschap tellende – GP2-finale in Abu Dhabi mee voor dat team en blijft immers ook aan de Formule 1-renstal van Caterham verbonden.