De Amerikaan Alexander Rossi is gelukkig met hoe zijn Formule 1-debuut is verlopen. De Manor-coureur finishte in Singapore als veertiende, voor zijn teamgenoot Will Stevens.

Rossi weet dat het er in de vijf races die hij voor Manor zal rijden om gaat teamgenoot Stevens te verslaan, wat hem vandaag is gelukt. Rossi begon de race als laatste en had ook nog een slechte start – ‘want ik ben nog niet zo bekend met de startprocedure’ – maar herpakte zich snel: “De rest van mijn eerste ronde was prima en ik had een goede aanloop naar bocht vijf, zodat ik Will kon passeren.”

De rest van de race verliep evenmin probleemloos, maar kende eveneens een positief einde. “Tot halverwege de wedstrijd ging alles prima, maar toen verloor ik ineens het radiocontact met de pits. Dat was vooral lastig tijdens de tweede safety car, want ik kreeg dus niet door dat het de bedoeling was dat ik een ronde achterstand ongedaan zou maken.”

Rossi zat bij de herstart dus tussen de leiders en dat zorgde voor enkele ongemakkelijke momenten, maar de coureur uit Californië zegt de race verder goed door te zijn gekomen. “Het was lang wachten op mijn Formule 1-debuut, dus vandaag was een speciale dag. Het was fantastisch om in Singapore mijn eerste Grand Prix te mogen rijden en ik ben het team erg dankbaar voor al hun hulp om er een succes van te maken”, zo geniet Rossi nog na.

Stevens
Voor Stevens viel er tijdens het weekend in Singapore niet veel te genieten, vertelt hijzelf. De Brit begon de race nog wel goed – ‘het was mijn beste start van het jaar’ – maar maakte dat zelf ongedaan door later in de openingsronde in de fout te gaan, waardoor Rossi er langs kwam. “Ik probeerde aan te haken, maar had erg veel last van bandenslijtage. Jammer, want ik vind dit een leuke baan. Soms zit het gewoon niet mee.”