In zijn jacht op een Formule 1-zitje voor 2016 is Alexander Rossi erop gebrand zich van zijn beste kant te laten zien in de drie races die hij dit jaar nog rijdt voor Manor.

“Het is denk ik nooit makkelijk om een Formule 1-zitje te verkrijgen, maar het helpt zeker dat ik aan de komende drie races meedoe”, vertelt Rossi aan F1i.com. De Amerikaan begon het jaar als GP2-coureur, maar debuteerde in Singapore enigszins verrassend in de Formule 1, nadat hij een deal tekende om aan vijf van de laatste zeven Grands Prix mee te doen voor Manor.

In Japan stond Rossi eveneens aan de start, maar in Rusland moest hij verstek laten gaan wegens verplichtingen in de GP2. In die klasse pakte de Belg Stoffel Vandoorne afgelopen weekend de titel, maar dat laat onverlet dat Rossi ook de Formule 1-finale in Abu Dhabi zal laten schieten om in de GP2 te racen. Tussendoor komt de coureur uit Californië echter wel weer voor Manor in actie in zijn thuisland Amerika, Mexico en Brazilië.

“Ik wil tijdens die raceweekends zowel op als naast de baan zoveel mogelijk laten zien”, weet Rossi. “Ik moet er het maximale uit halen”, beseft de coureur die weet dat zijn thuispubliek geen wonderen van hem zal verwachten als de Formule 1 van 23 t/m 25 oktober het Texaanse Austin aandoet: “Volgens mij verwacht niemand dat ik ineens punten pak of win. Wie de sport kent en volgt, weet dat je soms gewoon niet vooraan mee kan doen.”

Wat Rossi wel constateert, is dat er in Amerika, ook door de terugkeer van de Grand Prix van Amerika in 2012 en de entree van het Haas F1 Team in 2016, steeds meer interesse voor de Formule 1 is. “Nu begint het echte werk”, grapt hij dan ook in interview met de website van het Circuit of the Americas. “Voor mij persoonlijk is het belangrijk dat ik in 2016 een heel seizoen Formule 1 rij. Ikzelf concentreer me volledig op mijn werk in de auto in zowel de GP2 als bij Manor, maar achter de schermen wordt er hard gewerkt om het voor elkaar te krijgen voor 2016 en ik heb er veel vertrouwen in.”