*

Rossi test in Canada en Amerika voor Caterham

Daan de Geus

Daan de Geus

4 jaar geleden

Rossi test in Canada en Amerika voor Caterham
Racepictures

Het is wat vroeg, maar Caterham heeft alvast bekend gemaakt dat de Amerikaan Alexander Rossi tijdens vrijdagochtendtraingen van de raceweekends in Canada en de Verenigde Staten in actie komt.

De Nederlander Robin Frijns is natuurlijk eigenlijk de derde man van Caterham, maar ook Alexander Rossi mag zich testrijder van het Engels-Maleisische team noemen en zal in die hoedanigheid tijdens de twee raceweekends op het Noord-Amerikaanse continent de honneurs waarnemen tijdens de eerste vrije trainingen in Canada en zijn thuisland.

Hoewel eerst de Grands Prix van Spanje en Monaco nog op het programma staan, mag Rossi zich dus nu al verheugen op vrijdaguitjes op het Circuit Gilles Villeneuve in Montréal en – vier maanden en negen races later – het Circuit of the Americas in Austin, Texas.

“Hoewel Alexander zich dit jaar primair concentreert op deelname in de GP2 voor ons team in die klasse, zijn we er erg gelukkig mee dat we hem ook deze twee vrijdagtrainingen in de Formule 1 kunnen geven”, vertelt Caterham-teambaas Cyril Abiteboul.

“Alexander kan ons helpen onze auto verder te ontwikkelen tijdens deze weekends – die vanwege onze commerciële belangen in Noord-Amerika erg belangrijk voor ons zijn – terwijl het ook goed is voor zijn persoonlijke ontwikkeling als coureur”, verklaart Abiteboul.

Rossi zelf, die in 2013 ook al voor Caterham mocht testen in Canada en Austin, is er blij mee dat hij op herhaling mag. “Dit zijn belangrijke raceweekends voor me en ik ben blij dat ik van Caterham de kans krijg om me verder te ontwikkelen tot een volwaardige Formule 1-coureur”, zegt de 22-jarige uit Californië.

“Ik heb dit jaar, naast mijn activiteiten in de GP2, al veel werk gedaan in de simulator van Caterham, maar in Montréal mag ik dus voor het eerst echt aan de slag in de CT05. Ik hoop dat ik daar een goed programma kan afwerken en mijn steentje kan bijdragen, terwijl ik later in het jaar in de Verenigde Staten hetzelfde hoop te doen.”

Lees meer over

Caterham Frijns Rossi