Alexander Rossi is opgenomen in het Young Drivers Programme van Team Lotus. De Amerikaan komt dit seizoen uit in de World Series by Renault.

Lotus maakte tijdens een demonstratie in het Maleisische Putrayaya bekend dat het zijn Young Drivers Programma ford gaat uitbereiden. Het opleidingsprogramma is niet direct verbonden aan het Formule 1-team, maar door steun van Air Asia en bemiddeling van ex Formule 1-coureur Alex Yoong voor coureurs wel een goede manier om hogerop te komen in de autosport.

Behalve Rossi hebben ook de Singaporees Daim Hishamuddin, de Indonesiër Senna Iriawan, de Maleisiër Weiron Tan, de Deen Max Klinkby-Silver, de Brit Matt Parry en de Thai Tanart Sathienthirakul een plek gevonden in het programma. Zij rijden momenteel in klassen variërend van de karts tot Formule Ford.

Bij de bekendmaking van het programma kreeg Rossi de kans om de Lotus T128 door de straten van Putrayaya te sturen. Ook Heikki Kovalainen en Jarno Trulli gaven een demo en deelden handtekeningen uit.

De kans dat Rossi dit seizoen in de vrije trainingen in actie komt voor Lotus is gering: het team heeft al een legioen test- en reserverijders in huis, waarvan Karun Chandhok vorig weekend het spits afbeet en dat in stijl deed door de auto in de eerste vrije training direct na het verlaten van de pits in de muur te parkeren.