Manor-coureurs Alexander Rossi en Will Stevens vochten volgens hun team een titanenstrijd uit in Mexico, die uiteindelijk door Rossi werd gewonnen. Hij finishte als vijftiende, Stevens op P16.

Volgens Manor hadden de Amerikaan en Brit het ‘elke ronde met elkaar aan de stok’, tijdens de 71 ronden tellende race. “Het gevecht van onze jongens, was wat mij betreft net zo spannend als de strijd om de zege tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton”, durft teambaas John Booth zelfs wel aan. “Het was een hard maar eerlijk gevecht. Alexander won dus, maar het had zomaar omgekeerd kunnen zijn.”

Aangezien de tweestrijd zich grotendeels buiten het zicht van de camera’s afspeelde, neemt Rossi de tijd om te vertellen hoe hij deze in zijn voordeel wist te beslissen. “Ik had een goede start, maar kreeg al na een paar ronden problemen met de banden en verloor zorgwekkend veel tijd. Gelukkig verliepen de opvolgende stints beter. Dat bracht me terug in de strijd.”

Door het tijdverlies in zijn openingsstint was Rossi achter Stevens terecht was gekomen, maar na zijn eerste stop was hij zoals hij het zelf omschrijft ‘een stuk sneller was dan de andere auto’. “Ik wist het gat snel dicht te rijden en mijn plek terug te pakken. Uiteindelijk was een kwart van de race dus zwaar, maar de resterende 75 procent was geweldig en dat maakte het meer dan goed”, geniet Rossi na van zijn ‘zege’.

Stevens is daarentegen ‘behoorlijk teleurgesteld met hoe het is afgelopen’. “Het begon nog goed en ik lag in totaal in 46 van de 71 ronden voor Alex, maar we maakten de verkeerde keuze door mijn strategie van twee stops naar één stop terug te brengen. Op de hardere band ging het namelijk niet lekker, maar ik moest er lang op door en het werkte gewoon niet. Het gevecht met Alex was cool, maar het resultaat was niet waar ik op had gehoopt.”