Alexander Rossi verheugt zich enorm op zijn thuisrace en is vastberaden zich in Amerika van zijn beste kant te laten zien. Zijn Manor-teamgenoot Will Stevens hoopt Rossi het leven echter moeilijk te maken.

Rossi debuteerde in Singapore voor Manor en kwam daarna ook in Japan uit voor het kleine Britse team, maar moest in Rusland verstek laten gaan wegens verplichtingen in de GP2. Komend weekend komt Rossi echter weer in actie, en het is daarbij ook nog eens zijn thuisrace.

“Het is moeilijk om onder woorden te brengen hoezeer ik me hier op verheug”, vertelt Rossi. “Dit is echt een heel bijzonder en belangrijk moment voor me en ik ben er bovendien trots op dat ik de eerste Amerikaan ben sinds Scott Speed in 2007 om aan de start van de Grand Prix van Amerika te staan.”

“Ik vervul hiermee ook een doel waar ik en de mensen om mij heen jaren naartoe hebben gewerkt. Dit weekend is daarbij een kans om iedereen terug te betalen voor alle steun en ik ga dan ook mijn uiterste best doen.”

Wat hem moet helpen goed voor de dag te komen, is dat Rossi het Circuit of the Americas al kent door eerdere uitjes als testrijder. “Het is een fantastisch en spectaculair circuit. De sfeer zal er ook absoluut geweldig zijn, dus ik kan niet wachten om er vanaf vrijdag aan de slag te gaan.”

Strijd met Stevens
Teamgenoot Will Stevens kent de omloop in Texas nog niet, maar dat doet niets af aan zijn ambities: “Ik weet dat het een belangrijk weekend voor Alex is, maar ondanks dat is het zoals altijd toch gewoon mijn doel om hem te verslaan.”

Dat de strijd tussen de twee Manor-coureurs weer spannend zal worden, staat voor teambaas John Booth wel vast. “Onze coureurs hebben de afgelopen tijd felle onderlinge duels uitgevochten en dat zal in Austin niet anders zijn”, denkt hij. “Will zal er alles aan doen om Alex’ feestje te verpesten.”

“Voor Alex zal het ook naast de baan een druk weekend zijn, maar dat kan hij vast wel aan. Als team mikken we er los van dit alles op om met beide auto’s de finish te halen, ook al kan het weer volgens de laatste voorspellingen voor de nodige verrassingen gaan zorgen.”