Bij een pitstop vroeg in de ochtend van de derde testdag heeft Force India-testcoureur James Rossiter een monteur omver gereden omdat hij zijn rempunt mistte.

Het was sinds 2008 geleden dat de Brit Rossiter nog eens in een Formule 1-auto reed. Gisteren reed hij al zijn eerste rondjes en ook deze morgen mag hij instappen. Echter bij de pitstop ging het mis. De geraakte monteur had wat kneuzingen en was geschrokken, maar volgens het team is het niets ernstigs.

“Het was totaal mijn fout”, zegt Rossiter. “We deden wat runs om de aerodynamica te testen en zowel de remmen als de banden waren te koud. Ik ben blij dat het goed gaat met hem, op wat kneuzingen na. Ik ga een hoop bier voor hem kopen. Hij zal het niet snel vergeten”, grapt Rossiter.

De monteur werd nog even meegenomen naar het medisch centrum voor een check-up. Rossiter kon zijn test gewoon voortzetten. Na de middag maakt hij weer plaats voor Paul di Resta. Met de test krijgt Rossiter de gelegenheid om zijn testwerk in de simulator te vergelijken met de echte auto.

Onderschrift foto: De beschadigde neus van James Rossiter nadat hij zijn monteur omver reed.