De Engelsman James Rossiter komt komende vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training op Silverstone in actie voor Force India, het team waarvoor hij als simulatorcoureur werkzaam is.

Rossiter neemt tijdelijk het zitje over van Adrian Sutil, die plaats moet maken voor Rossiter omdat Force India het belangrijk vindt dat de vaste simulator-rijder de kans krijgt te checken hoe de werkelijkheid zich tot zijn virtuele rij-omgeving verhoudt.

“We geven James, die normaal gesproken tijdens raceweekends op onze fabriek in de simulator zit, de kans om op het circuit te testen zodat hij daarna betere feedback kan geven als hij straks weer in de simulator aan de slag moet”, zo meldt het team verder.

Het is voor de 29-jarige Rossiter niet de eerste keer dit jaar dat hij om die redenen achter het stuur van een Force India VJM06 mag kruipen: afgelopen winter kwam hij tijdens de test tijdens het voorseizoen ook al tijdens twee dagen in actie voor de renstal.

De coureur zelf is uiteraard erg blij dat hij, nota bene in zijn thuisland, weer in de Force India-bolide mag rijden: “Dit is een geweldige kans voor me. Ik verheug me er enorm op om tijdens een echt Grand Prix-weekend in actie te komen en dat ik dit voor eigen publiek mag doen, maakt het alleen maar mooier.”

Rossiter is sinds medio 2012 als simulatorcoureur in dienst van Force India. Voordat hij bij het team uit Silverstone in dienst trad, was hij van 2005 tot en met 2008 als testrijder werkzaam voor BAR, Honda en Super Aguri. De Engelsman is daarnaast al een aantal jaar actief in de endurance-racerij.