*

Rossiter test eventjes voor Force India op Jerez

Eelco den Boer

Eelco den Boer

1 februari 2013 13:55

Rossiter test eventjes voor Force India op Jerez
Racepictures

Aangezien Force India nog geen tweede coureur heeft vastgelegd, heeft Paul di Resta komende week het rijk alleen tijdens de eerste wintertest in Jerez. Hij zal alleen even zijn auto moeten afstaan aan James Rossiter.

Rossiter is de vaste simulatorcoureur van Force India. Hij krijgt in Jerez de kans om de VJM06 te besturen zodat hij een betere vergelijking kan maken tussen de simulaties en het echte werk. De situatie is vergelijkbaar met Ferrari, waar Pedro de la Rosa deze week in actie komt in plaats van Fernando Alonso.

“We zijn de simulator aan het ontwikkelen, dus we hebben ijkpunten nodig”, zegt adjunct-teambaas Bob Fernley tegen Formule 1-journalist Adam Cooper. “Het zal maar een korte run zijn, maar genoeg om dit proces te doorlopen.”

Rossiter zal dus hooguit een halve dag mogen rijden. De 29-jarige Brit testte in het verleden al voor BAR/Honda en Super Aguri. Zijn laatste optreden was in januari 2008 voor Super Aguri, eveneens in Jerez. Tegenwoordig komt hij uit in het World Endurance Championship. 

Lees meer over

Force India Rossiter