*

Rudy van Buren debuteert op Hockenheim in Porsche Supercup

Daan de Geus

Daan de Geus

25 juli 2019 07:30

Rudy van Buren debuteert op Hockenheim in Porsche Supercup

De Nederlandse simracer Rudy van Buren mag ook weer in het echt aan de slag: de 27-jarige Van Buren rijdt aankomend weekend in de Porsche Supercup in het voorprogramma van de Formule 1 op Hockenheim.

Van Buren testte recentelijk al voor Porsche Supercup-team Molitor-Racing-Systems en dat is ook de renstal waarvoor hij komend weekend in actie komt. Van Buren, simcoureur van onder meer het Formule 1-team van McLaren, is uiteraard ‘heel blij’ met de deal die hij voor dit raceweekend getekend heeft.

“Na de test die ik heb gedaan, was het altijd al de bedoeling op snel de grid te staan en nu is het dan zover!”, zo kijkt hij er naar uit.

Van Buren noemde de test die hij eerder dit jaar op Silverstone deed eerder al ‘veelbelovend’ en hoewel het nog even wachten was voor de coureur uit Lelystad, kan hij nu dus echt instappen in de prestigieuze Porsche Supercup.

Lees ook: ‘Veelbelovende’ Porsche Supercup-test voor Rudy van Buren

Hoewel Van Buren vooral bekend is als gerenommeerd simracer, is racen op een echt circuit hem evenmin vreemd. Hij had in zijn tienerjaren een succesvolle kartcarrière, stond daarna nog aan de start van een aantal Westfield Cup-races – waaronder op Hockenheim, dat hij dus kent – en deed in 2018 mee aan de Race of Champions.

Lees ook: Achter de schermen bij Team Redline: ‘Max en Atze zijn verschrikkelijk aan het ouwehoeren’