Haas en Williams hebben als eerste teams hun planning voor de wintertest komend weekend in Bahrein bekend gemaakt. Opvallend, George Russell en Nicholas Latifi zullen beiden maar een dag afwerken omdat ook testrijder Roy Nissany een volledige testdag voor zijn rekening mag nemen.

Van vrijdag tot en met zondag vindt in Bahrein de wintertest plaats. Vorig jaar kregen de teams nog zes testdagen om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen, dit jaar duurt de wintertest maar drie dagen, oftewel anderhalve dag per coureur.

Lees ook: Williams ziet McLaren als voorbeeld: ‘Kunnen minimaal hetzelfde bereiken’

Williams-coureurs George Russell en Nicholas Latifi krijgen zelfs maar één dag track time om zich klaar te stomen voor het openingsopeningsweekend op hetzelfde circuit twee weken later. Roy Nissany, testrijder van Williams, krijgt namelijk ook een dag de kans met de FW43B te rijden op het Bahrain International Circuit. De Israëli zal de eerste testdag op vrijdag voor zijn rekening nemen, Latifi is op zaterdag aan de beurt en Russell mag de laatste testdag op zondag afwerken.

Ook Haas maakte haar planning voor de wintertest bekend. Mick Schumacher en Nikita Mazepin zullen het werk elke testdag verdelen. Op vrijdag en zondag rijdt Schumacher in de voormiddag, Mazepin mag die dagen namiddag het stuur overnemen. Op zaterdag is de verdeling omgekeerd.

Lees ook: Beckmann snelste op eerste dag F2-test, Viscaal en Verschoor productief