*

Russell: ‘Ik probeer F1-teams onder druk te zetten met mijn prestaties’

Nino Stuivenberg

Nino Stuivenberg

8 augustus 2018 15:21

Russell: ‘Ik probeer F1-teams onder druk te zetten met mijn prestaties’
Sutton Images

Mercedes-junior George Russell is ervan overtuigd dat zijn prestaties in de Formule 2 niet onopgemerkt blijven bij Formule 1-teams.

Russell werd begin 2017 toegevoegd aan het juniorenprogramma van Mercedes. Sindsdien doet de jonge Brit wat hij moet doen: hij werd kampioen in de GP3 Series en leidt momenteel het kampioenschap in de Formule 2. Russell won dit jaar al vier races en is tevreden over zijn seizoen tot nu toe. “We zijn met ART goed bezig en ik ben in staat om iedereen te laten zien wat ik kan”, vertelt Russell aan Autosport. “Ik denk dat ik zo Toto en andere teams op de grid onder druk zet; ze moeten mij in de gaten houden. Het enige wat ik kan doen is proberen om indruk te maken en zo druk blijven zetten op die teams.”

Russel leidt momenteel het kampioenschap in de Formule 2.

Russell heeft inmiddels al de nodige kilometers gemaakt in een Formule 1-auto. Hij werkte vorig jaar twee vrijdagtrainingen af voor Force India en mocht al verschillende keren testen voor Mercedes. De Brit stapte vorige week nog twee dagen in voor Mercedes op de Hungaroring en reed tijdens die test de snelste tijd. Hij lijkt klaar om in 2019 zijn debuut te maken in de Formule 1.

De concurrentie om een zitje voor 2019 te bemachtigen is echter flink. Mercedes-junior Ocon zag een overstap naar Renault al in rook opgaan door de komst van Ricciardo, en met de nieuwe eigenaren van Force India lijkt Lance Stroll bij dat team in ieder geval verzekerd van een stoeltje. Veel plek voor nieuwe rijders is er volgend jaar dus niet. Russell zal zijn hoop waarschijnlijk moeten vestigen op Williams, dat banden met Mercedes heeft.

Lees meer over

Mercedes Russell

Gerelateerd