*

Renault bevestigt komst Ricciardo in 2019

Nino Stuivenberg

Nino Stuivenberg

3 augustus 2018 14:29

Renault bevestigt komst Ricciardo in 2019
Sutton Images

Renault heeft bevestigd dat Daniel Ricciardo in 2019 voor het team zal rijden. Ricciardo wordt bij Renault de teamgenoot van Nico Hülkenberg.

Het nieuws volgt op de beslissing van Ricciardo om aan het eind van dit seizoen te vertrekken bij Red Bull Racing, waar hij vijf jaar in dienst was. De 29-jarige Australiër heeft voor twee seizoenen getekend bij het Franse Formule 1-team.

“Dit was een van de moeilijkste beslissingen uit mijn carrière tot nu toe”, zegt Ricciardo over zijn overstap. “Ik vond het echter tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik realiseer me dat er nog een lange weg te gaan is om Renaults doel te bereiken om op het allerhoogste niveau mee te doen, maar ik ben onder de indruk van hun vooruitgang in slechts twee jaar tijd. Ik weet dat Renault uiteindelijk altijd gewonnen heeft in de periodes dat ze een team in de Formule 1 hadden en ik hoop ze zowel op als naast de baan vooruit te helpen.”

Teambaas Cyril Abiteboul is op zijn beurt uiteraard blij met Ricciardo als nieuwe coureur. “Het contract met Daniel onderstreept onze vastberadenheid om ons op de top van het veld te richten. Het is ook een erkenning voor het werk dat we de afgelopen tweeënhalf jaar hebben gedaan. Daniel’s talent en charisma zijn een bonus voor het team. We zullen zijn vertrouwen in ons moeten terugbetalen door de best mogelijke auto af te leveren. We verwelkomen hem in 2019 met veel trots.”

Nu Ricciardo en Hülkenberg bevestigd zijn voor 2019, betekent dat vanzelfsprekend dat Carlos Sainz op zoek moet naar een nieuwe werkgever voor volgend jaar.