Mede-eigenaar en titelsponsor Sahara wil de 42.5 procent van de aandelen die het in Force India bezit, verkopen.

Dit om geld bij elkaar te krijgen om haar in India voor fraude in de gevangenis zittende eigenaar Subrata Roy vrij te krijgen. Roy zit inmiddels al bijna een jaar in de gevangenis voor het niet terugbetalen van miljoenen investeerders die via Sahara illegale financiële producten zouden hebben gekocht.

Sahara moet in totaal 4.8 miljard euro terugbetalen. Sahara probeert dit al enige tijd bij elkaar te krijgen door bezit te verkopen. Een deel van de 4.8 miljard – te weten, zo’n 400 miljoen euro – hoopt Sahara te vergaren middels een plan om een aantal hotels, vliegtuigen én haar belang in het Force India Formule 1-team van de hand te doen.

Hoeveel de 42.5 procent die het in Force India bezit daarbij precies moet opleveren, is niet duidelijk. Wel staat vast dat Force India het sinds oktober 2011 aan het team verbonden Sahara bij een verkoop zal verliezen als titelsponsor en dus ook als mede-eigenaar.

Op het moment bezit Sahara immers een even groot aandeel in het team als oprichter, eigenaar en teambaas Vijay Mallya, die tevens 42.5 procent bezit. De resterende vijftien procent van de aandelen behoren nog altijd toe aan de Nederlander Michiel Mol en zijn familie, die al sinds de Spyker-jaren bij het team betrokken zijn.