*

Sainz: ‘Goed gevoel heerst bij McLaren, maar zijn middenveld nog niet ontstegen’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

14 juli 2019 18:38

Sainz: ‘Goed gevoel heerst bij McLaren, maar zijn middenveld nog niet ontstegen’
Motorsport Images

McLaren maakt dit seizoen een wederopstand mee. Het Britse team had tijdens haar thuisrace dankzij de zesde plek van Carlos Sainz een resultaat om tevreden mee te zijn.

Lees ook: Lewis Hamilton wint spectaculaire Britse Grand Prix, Verstappen op P5 na touché met Vettel

McLaren en Sainz voeren het middenveld stevig aan. Het toont de groei van McLaren, dat enkele jaren geleden nauwelijks van punten kon dromen. “Er heerst een goed gevoel bij McLaren, want we verbeteren ons. Maar we zijn nog niet het middenveld ontstegen, want we vechten nog met Renault”, aldus Carlos Sainz tegenover Sky Sport.

Op de race zelf kijkt Sainz tevreden terug. “Het was een goede race, vooral vanaf de start, want het was de bedoeling om in te halen in de eerste fase van de race. Vanaf dat moment moest ik gewoon de medium banden managen en niet te enthousiast worden ten opzichte van de mannen op de zachte band. De eerste drie rondjes waren wel lastig, want de medium banden hadden minder grip. Dus ik ging pas pushen toen er temperatuur in de banden zat. Mijn hoogtepunt van de race was het gevecht met Daniel (Ricciardo, red.) in de laatste drie rondjes, dat was leuk en spannend.”

© Motorsport images.

Verkeerde call
Teamgenoot Lando Norris was met zijn elfde plek verder terug te vinden in de score van vandaag. De thuisrijder nam zijn verlies. “We deden het als team niet goed met de strategie. We gingen niet naar binnen toen het moest, dat gebeurt soms. Renault maakte wel de goede call, maar wij niet. Gelukkig heeft Carlos wel veel punten binnengehaald voor het team.”

Lees ook: Verstappen gelaten: ‘Ik was zeker derde geworden’

© Motorsport images.

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte (1995) groeide op tijdens het Schumachertijdperk, maar begon de sport pas intensief te volgen na het (eerste) pensioen van zijn jeugdheld. Kwam in 2018 bij FORMULE 1 terecht, waar hij vooral schrijft tijdens de Grand Prix weekenden. Hij is geïnteresseerd in de laatste nieuwtjes en geruchten, achtergrondverhalen, het politieke spel in het miljoenencircus en de roemruchte geschiedenis van de Formule 1. Daarnaast heeft hij belangstelling voor de Formule E, geschiedenis en luchtvaart.