Het staat al vast dat Carlos Sainz tien plaatsen op de startgrid voor de Franse Grand Prix moet inleveren vanwege een nieuw onderdeel, maar de Spanjaard hint naar nog meer gridstraffen.

Sainz wist vrijdag al dat hij maximaal voor de elfde startplek kon gaan voor de Grand Prix van Frankrijk. Hij kreeg van Ferrari een nieuwe control electronics en dat leverde hem een gridstraf van tien plaatsen op. Aangezien hij toch meer naar achteren zou starten leek het voor de hand liggend dat Ferrari de Spanjaard van een volledig nieuwe krachtbron zou voorzien, maar een besluit daarover is nog niet genomen.

Sainz hint er zelf wel al naar dat hij zondag achteraan zal starten. “Ik focus me meer op de lange runs omdat ik niet zal strijden om de polepositions met de hoeveelheid straffen die ik heb”, zegt Sainz na een ‘positieve vrijdag’. Ferrari heeft enkel de tien plaatsen gridstraf aangekondigd, maar Sainz sprak al in meervoud. “We zullen het wel zien. Ik bedoel, ik heb er al tien dus je kunt wel raden wat er daarna komt”, aldus de Ferrari-coureur.

Lees ook: Tien plaatsen gridstraf voor Sainz in GP Frankrijk na vervangen onderdeel

Sainz heeft zich vrijdag wel alvast kunnen voorbereiden op een inhaalrace, al is dat niet per se goed nieuws. “Ik heb een paar keer geprobeerd om andere auto’s in te halen omdat ik weet dat ik dat veel moet doen en ik moet zeggen dat het lastiger was dan ik verwacht had”, legt Sainz uit. “Vooral omdat er een rugwind op het rechte stuk stond en het lijkt erop dat het slipstreameffect tegenvalt.”

“Maar”, vervolgt Sainz, “ik heb geen andere keuze. Ik moet manieren vinden om in te halen en het beste medicijn daarvoor is om zondag gewoon een beetje sneller te zijn dan wat we nu zijn. We zullen zondag zien of we de topsnelheid hebben om in te halen, als iedereen de motorstanden opvoert. Ik hoop het, want ik zal veel plaatsen goed moeten maken.”