*

‘Sainz jr en Merhi in beeld bij Caterham’

Adam Cooper

Adam Cooper

23 augustus 2014 19:37

‘Sainz jr en Merhi in beeld bij Caterham’
Racepictures

De Spanjaarden Carlos Sainz jr (foto) en Roberto Merhi zijn gegadigden om later dit jaar hun Formule 1-debuut te maken bij het team van Caterham.

Formule 1-verslaggever Adam Cooper bericht dat de huidige nummer één en twee uit de Formule Renault 3.5 kandidaat zijn om later dit seizoen in te stappen in de bolide die dit weekend voor de gelegenheid wordt bestuurd door de debuterende André Lotterer, maar tijdens de eerste elf races toebehoorde aan Kamui Kobayashi.

Hoewel Kobayashi volgens Caterham ‘nog altijd onderdeel uitmaakt van het team’, is het duidelijk dat zijn positie – in tegenstelling tot die van ‘vaste kracht’ Marcus Ericsson, die tot nog toe elk weekend heeft meegedaan – onder druk staat.

Volgens Cooper is Red Bull-protegé Sainz jr, die eerder in 2014 ook al in verband werd gebracht met Caterham, terug op de radar omdat Caterham versnellingsbakken van Red Bull gebruikt en er wel wat geregeld kan worden wat betreft het betalen van de rekeningen daarvoor in ruil voor een racezitje voor de kampioenschapsleider uit de Formule Renault 3.5.

Merhi – in 2011 kampioen in de Formule 3 Euroseries, daarna twee jaar lang actief in de DTM en nu dus uitkomend in de hoogste klasse van de World Series by Renault – hangt daarnaast al het hele weekend rond in het motorhome van Caterham.