Carlos Sainz kwalificeerde zich met zijn McLaren als ‘best of the rest’ op een zevende plaats, voor beide Renaults en zijn teamgenoot. “Ik ben erg tevreden met dit resultaat”, zegt Sainz. Volgens de Spanjaard het gevolg van een wagen die al het hele weekend ‘aangenaam’ is om te besturen.

Na Renaults dubbele top 5-finish op Monza is de strijd om de vierde plaats in het constructeurskampioenschap opnieuw erg spannend. Die onderlinge strijd was tijdens de kwalificatie op het Marina Bay Street Circuit niet anders. “Ik ben erg tevreden met dit resultaat”, begint Sainz tegen Sky Sports, “want ik houd mijn teamgenoot en beide Renaults achter me.”

Lees ook: Balende Max Verstappen na vierde plek: ‘Had er veel meer van verwacht’

Volgens de Spanjaard is de MCL34 al het hele weekend ‘aangenaam’ om mee te rijden. “Daarnaast is het ook gewoon gelukt om in Q3 een goed rondje te rijden”, aldus Sainz. Op het stratencircuit van Singapore, met een veelvoud aan trage bochten, lijkt de McLaren tot zijn recht te komen. “We hebben dit weekend upgrades voor de low speed performance meegebracht, en die lijken allemaal te werken”, vertelt de McLaren-coureur.

© Motorsport Images

“De manier waarop de wagen reageert op de baan geeft vertrouwen”, gaat Sainz verder, “iets dat erg belangrijk is op een stratencircuit als Singapore.” Al lijkt Singapore ook gewoon een baan die Sainz ligt, want de Spanjaard behaalde er in 2017 met een vierde plaats zijn beste resultaat ooit.

Lees ook: Hamilton verrast na kwalificatie: ‘Geen idee waar Ferrari’s snelheid vandaan kwam’