Toro Rosso-coureur Carlos Sainz stelt dat de problemen die het team ondervindt, niet alleen te maken hebben met de Renault-motor. De Italiaanse renstal moet zelf ook een en ander uitzoeken, meent de Spanjaard.

De eerste testweek verliep niet helemaal naar wens voor Toro Rosso. Het team had problemen met de betrouwbaarheid van de nieuwe Renault-motor, waardoor de coureurs geen volledige testdagen konden rijden. Deze week gaat het al beter, maar Carlos Sainz vindt dat het team de hand ook in eigen boezem moet steken.

“Ik denk dat Renault en het team allebei weten hoe de motor werkt. We hebben alleen een paar problemen, waarvan de meeste al opgelost zijn. Maar er zijn er nog enkele over en die vertragen ons een beetje. Toro Rosso heeft zelf ook problemen, het is niet alleen de schuld van Renault.”

Positief
Sainz blijft wel positief en rekent erop dat Toro Rosso de boel weer op de rit krijgt voor de Grand Prix van Australië. “We hebben nu al meer ronden gereden dan in de vorige tests, dus dat is een goed teken. Het is een grote stap vooruit ten opzichte van vorige week. We hebben nog steeds wel wat problemen hier en daar, maar het gaat al een stuk beter.”

Sainz erkent dat Toro Rosso door de problemen een beetje achterloopt op andere teams, maar zegt dat het team wel tevreden is. De Spanjaard verwacht een spannende strijd in de middenmoot dit seizoen, met concurrentie van onder andere Renault, Force India en Williams. “Het zit allemaal heel dicht bij elkaar”, denkt hij. “We blijven pushen om ons doel te bereiken, maar daarvoor moeten we wel een van die teams verslaan.” Toro Rosso mikt op de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap.