Het team van Sauber komt met updates naar de Grand Prix van Spanje en hoopt daarmee aan te haken bij de toptien. Of dat gaat lukken, is echter nog maar afwachten, zo weten de beide coureurs.

Head of track engineering Tom McCullough vertelt dat Sauber ‘verdere aerodynamische updates’ meebrengt naar Barcelona. “Daar hoort onder meer een nieuwe achtervleugel bij”, zo doet hij uit de doeken.

“We gaan de updates tijdens de vrije trainingen evalueren”, verkondigt McCullough verder, alvorens te benadrukken dat de kwalificatie die een dag later volgt cruciaal zal zijn om het voor Spanje gestelde doel te behalen: “Inhalen is moeilijk op het Circuit de Catalunya, dus we moeten ons goed kwalificeren als we ons doel om met beide auto’s in de punten te eindigen willen verwezenlijken.”

Coureur Esteban Gutiérrez, die nog geen punten achter zijn naam heeft staan, houdt vooralsnog een slag om de arm wat betreft de progressie die het team dankzij de updates kan boeken: “We moeten nog maar afwachten of onze updates ons daadwerkelijk helpen om aansluiting te vinden bij de jongens verder vooraan het veld”, stelt hij.

Teamgenoot Nico Hülkenberg, met een achtste plaats in Maleisië en tiende plek in China goed voor de tot op heden enige twee puntenfinishes van Sauber dit jaar, rekent zich evenmin rijk. “Hoe goed we het in Barcelona kunnen doen, is mede afhankelijk van hoe goed onze updates functioneren”, weet hij.