Robin Frijns is volgend jaar de test- en reserverijder van Sauber. Esteban Gutiérrez wordt, zoals verwacht, de teamgenoot van Nico Hülkenberg.

Frijns testte eerder deze maand een dag voor Sauber tijdens de talententest in Abu Dhabi. Volgens teambaas Monisha Kaltenborn is dit contract een logisch vervolg daarop. “Nu we toezien op zijn carrière kunnen we beter zien wat hij in zijn mars heeft”, zegt de Oostenrijkse over de World Series-kampioen.

“We lieten hem daarom in Abu Dhabi al een dag rijden. Daar reed hij vervolgens erg goed. We gaan hem zorgvuldig naar de Formule 1 begeleiden. Dat is een lange weg, maar Robin heeft de kwaliteiten om dat succesvol te doorstaan.”

Frijns volgt Gutiérrez op, die volgend jaar Kamui Kobayashi vervangt. “Esteban is al lange tijd onderdeel van ons team en wij hebben zijn loopbaan op de voet gevolgd”, aldus Kaltenborn. “We contracteerden hem in 2010 en in 2011 en 2012 was hij onze test- en reserverijder. In die periode hebben we zijn pad richting de F1 stap voor stap bepaald.”

“Hij is erg getalenteerd en nu is de tijd rijp voor hem. We weten zeker dat we met hem en Hülkenberg een sterk rijdersduo hebben”, besluit de teambaas.